BKT sper vēl vienu soli ilgtspējības virzienā, kļūstot par Globālās platformas par ilgtspējīgu dabisko kaučuku (GPSNR) biedru

BKT sper vēl vienu soli ilgtspējības virzienā, kļūstot par Globālās platformas par ilgtspējīgu dabisko kaučuku (GPSNR) biedru

26.07.2024

Vadošais bezceļu riepu ražotājs vēlreiz apstiprina savu apņemšanos īstenot ilgtspējīgu praksi, pievienojoties GPSNR – organizācijai, kas veicina ilgtspējīgu dabiskā kaučuka ražošanu, pārstrādi un izmantošanu.

Milāna, 2024. gada 26. jūnijs. BKT, vadošais starptautiskais bezceļu riepu ražotājs, ar lepnumu paziņo par pievienošanos GPSNR. BKT, kas ir pazīstams ar savu spēju ātri pārņemt pasaules labāko praksi, tādējādi sper vēl vienu soli, lai veicinātu ilgtermiņa ilgtspējīgu praksi, kuras galvenais mērķis ir videi draudzīgāka un atbildīgāka ražošana saskaņā ar GPSNR principiem.

Dabiskā kaučuka ražošana piedāvā vairākas iespējas uzlabot vides un sociālos aspektus. Kaučuka plantāciju paplašināšanās zināmā mērā ietekmē tropu mežus, taču, izmantojot ilgtspējīgu praksi, ir iespējams saglabāt bioloģisko daudzveidību un samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas. Līdzīgi, nodrošinot cilvēka cienīgus darba apstākļus un ievērojot darba ņēmēju tiesības kaučuka plantācijās, ir būtiski veicināt ētisku un ilgtspējīgu nozari.

Lai risinātu šādas problēmas un veicinātu ilgtspējīgu praksi, tika izveidota GPSNR, kas apvieno dabiskā kaučuka ražotājus un piegādātājus, riepu ražotājus, NVO, akadēmiskās aprindas un citus nozares dalībniekus.

BKT pievienošanās GPSNR vēlreiz apliecina uzņēmuma apņemšanos veidot dabiskā kaučuka piegādes ķēdi, kas atbilst tā vērtībām un pamatnostādnēm. Esot GPSNR biedram, uzņēmumam ir arī piekļuve platformai, kuras mērķis ir standartizēt ražotāju ilgtspējas pārskatu sniegšanu, lai nodrošinātu atbilstību Eiropas Mežu izciršanas regulas (EUDR) prasībām, kas stāsies spēkā 2024. gada decembrī.

"Principi, uz kuriem balstās GPSNR, atbilst mūsu ESG politikai. Šis ceļš ļaus mums attīstīt un saskaņot mūsu digitālo izsekošanas iniciatīvu par ilgtspējīgu dabiskā kaučuka ieguvi saskaņā ar starptautiski atzītiem principiem. Tajā pašā laikā dalība GPSNR ļauj mums uzturēt un paplašināt mūsu ilgtspējības iniciatīvas, kuru mērķis ir paātrināt gan strukturālas, gan kvalitatīvas izmaiņas mūsu dabiskā kaučuka piegādes ķēdē turpmāko piecu gadu laikā," komentē Radživs Poddars, BKT izpilddirektors.

Lai atbalstītu savu misiju, BKT cieši sadarbojas ar vairākām Indijas valdības aģentūrām, tostarp Indijas Gumijas rūpniecības padomi un Automobiļu riepu ražotāju asociāciju, kā arī ar dažiem pasaulē vadošajiem dabiskā kaučuka tirgus dalībniekiem.

"Būdami GPSNR biedri, mēs arī tieši sazināmies ar augstākās kvalitātes dabiskā kaučuka piegādātājiem visā pasaulē, kas ir ļoti svarīgi tādam uzņēmumam kā mūsu, kas vienmēr koncentrējies uz augstiem kvalitātes standartiem," secina Radživa Poddara kungs. "Tā ir apzināta stratēģiska izvēle, kas atbalsta mūsu izaugsmes ambīcijas un ļauj mums sasniegt arvien augstāku mūsu videi draudzīgo ražošanas līmeni."

Pievienojoties GPSNR, BKT vēl vairāk apliecina savu atbilstību pamatprincipiem ilgtspējīgas mežsaimniecības, ūdens resursu apsaimniekošanas, tiesību un teritoriju aizsardzības, cilvēktiesību un darba tiesību, vienlīdzības, izsekojamības, pārredzamības un pretkorupcijas, kā arī apmācības un izglītības jomā.

Pievienojoties GPSNR, BKT vēlreiz apliecinājis savu apņemšanos ievērot ilgtspējīgas prakses mežsaimniecības, ūdens resursu apsaimniekošanas, zemes aizsardzības, darba un cilvēktiesību, taisnīguma, izsekojamības, pārredzamības, pretkorupcijas, kā arī apmācības un izglītības jomā.